Skip to the content

Wijndegustaties

Hoe dikwijls gebeurt het niet dat u in de supermarkt staat te twijfelen welk wijntje je al dan niet mee naar huis zal nemen om dan later te constateren dat je een foute keuze gemaakt hebt. Een wijndegustatie is een ideale gelegenheid om eerst de wijn te proeven alvorens hem te kopen. Zo haalt u steeds kwaliteitswijnen in huis tegen een eerlijke prijs en komt u ook de oorsprong van de wijn te weten.

Een wijndegustatie is een ideale gelegenheid om eerst de wijn te proeven alvorens hem te kopen.

Onze sommelier Bert Embrechts maakt voortdurend een selectie van de beste wijnen afkomstig uit heel de wereld. Naast onze thema-avonden organiseren wij op aanvraag een proefavond bij ons in Het Wijnhuis.

Hoe gaat het in z'n werk

U neemt contact op met Vinhmm... om een datum en een eventueel thema af te spreken. Wij houden steeds rekening met de wensen van de klant en vragen daarom vooraf in welke prijscategorie men wijnen wil proeven en of er een voorkeur is voor bepaalde wijnsoorten. Tijdens de degustatie worden er een 10 tal wijntjes geproefd en wordt er over elke wijn een vakkundige uitleg gegeven door onze sommelier Bert Embrechts. Op verzoek kunnen er ook Champagnes of Cava's en Porto's geproefd worden.

Welke formules zijn mogelijk?

Er zijn verschillende en formules thema's mogelijk en de wijndegustatie kan desgewenst afgesloten worden met een wijnmakers maaltijd.

Hoe groot mag de groep zijn?

In principe mag u dit vrij kiezen maar ideaal is een groep tussen de 10 en 16 mensen. De wijndegustatie kan in het geval van een kleinere groep mensen plaatsvinden in onze wijnkelder maar regelmatig worden er ook groepsdegustaties georganiseerd. Door u in te schrijven op onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van onze evenementen.  

Wat kost een wijndegustatie?

We bespreken samen met u wat er gaat geproefd worden en stellen daarna in functie hiervan een prijs op. Nadat alle wijnen geproefd zijn krijgt u vrijblijvend de gelegenheid om deze geproefde wijnen te bestellen tegen concurrentiële prijzen. Wijnen kunnen later altijd bijbesteld worden in de mate dat ze nog voorradig zijn.

Cursussen

In Het Wijnhuis kan u ook terecht voor wijn- en wiskeycursussen. In de kleinere restaurants is het tewerkstellen van een sommelier financieel onmogelijk. Toch is het even belangrijk ook in deze zaken iemand verantwoordelijk te stellen voor het aanbrengen van de wijnen aan de tafel. Dit wordt door de klanten erg gewaardeerd en is een meerwaarde voor de zaak.