Skip to the content

Wie is Bert?

Bert Embrechts ( °1966 ) bemachtigde al op zeer jonge leeftijd een stekje in de (kleine) horeca. In 1982 betokkelde hij als voorzitter van de jeugdbeweging in Herentals de zielen van de plaatselijke jongeren. De vrijdagavonden in het clubhuis, waar Bert grapte en deejayde, werden legendarisch.

Het smaakte naar meer, veel meer. Bert runde in de jaren negentig twee horecazaken waar passie en energie een pact smeedden. Destijds maakte hij ook kennis met de wondere wijnwereld. Die begeesterde hem zodanig dat hij menig wijnboek verslond, weer ging studeren, en het diploma van maître sommelier behaalde. 

Gedurende meer dan 10 jaar snuffelde Bert in de potten van vele chefs en meesterkoks, zodat hij ook in de culinaire sector ervaringen rijker werd.

De passie voor de goddelijke drank dikte almaar meer aan en Bert verkende met experts het terrein van de wijn. Met importeurs bezocht hij wereldwijd iconische wijnmakers. De opgedane expertise leidde in 2006 tot de opening van de eerste wijnbar annex -winkel in Herentals en omstreken. Deskundigheid, hulpvaardigheid en enthousiasme gaan er hand in hand.

Bert deelt graag zijn kennis over élke wijn. En die uitleg is speels en fruitig als een Verdejo als het past, fris en strak als een Sancerre als het kan, intens en vol als een Tempranillo als het moet. Het verhaal van de zaak is passie: je ruikt ze, je voelt ze, je proeft ze, en alles is written, produced and directed by Bert Embrechts.

Tom Willems | Chef Eindredactie Gazet van Antwerpen

MEDIAHUIS | Katwilgweg 2 | B-2050 Antwerpen